Tài liệu Tuyển chọn đề thi thử Tiếng anh THPT Quốc gia 2016

  • Số trang: 79 |
  • Loại file: PDF |
  • Lượt xem: 892 |
  • Lượt tải: 0

Mô tả:

TUYỂN TẬP ĐỀ THI THỬ CÁC TRƯỜNG UY TÍN NĂM HỌC 2015-206 MÔN TIẾNG ANH BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỀ THI THỬ LẦN 1 TRƯỜNG ĐẠI HỌC SƯ PHẠM HÀ NỘI KỲ THI THPT QUỐC GIA NĂM 2016 TRƯỜNG THPT CHUYÊN Tháng 01/2016 (Đề thi có 06 trang) Môn thi: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 90 phút SECTION A (8 point) Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 01 to 10. Early writing and Alphabets When people first began to write, they did not use an alphabet. Instead, they drew small pictures to (01) ______ the objects they were writing about. This was very slow because there was a different picture for (02) ______ word. The Ancient Egyptians had a (03) ______ of picture writing that was (04) ______ hieroglyphics. The meaning of this writing was forgotten for a very long time but in 1799 some scientists (05) ______ a stone near Alexandria, in Egypt. The stone had been there for (06) ______ a thousand years. It had both Greek and hieroglyphics on it and researchers were finally able to understand what the hieroglyphics meant. An alphabet is quite different (07) ______ picture writing. It (08) ______ of letters or symbols that represent a sound and each sound is just part of one word. The Phoenicians, (09) ______ lived about 3,000 years ago, developed the modern alphabets. It was later improved by the Roman’s and this alphabet is now used (10) ______ throughout the world. Question 1: A. notice B. show C. appear D. mark Question 2: A. some B. all C. every D. any Question 3: A. practice B. manner C. plan D. system Question 4: A. known B. called C. described D. referred Question 5: A. discovered B. realized C. delivered D. invented Question 6: A. quite B. more C. over D. already Question 7: A. at B. from C. before D. between Sưu tầm và tuyển chọn : Lê Đức Thọ Tham gia nhóm : https://www.facebook.com/groups/tienganh.cohuong.thayphuc.hocmai/ để học tốt hơn TUYỂN TẬP ĐỀ THI THỬ CÁC TRƯỜNG UY TÍN NĂM HỌC 2015-206 MÔN TIẾNG ANH Question 8: A. consists B. includes C. contains D. involves Question 9: A. which B. whose C. what D. who Question 10: A. broadly B. widely C. deeply D. hugely Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Question 11: A. disappearance B. conversation C. contaminate D. government Question 12: B. technology C. incredible D. pessimist B. sacrifice C. approval D. counterpart A. eradicate Question 13: A. conical Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 14: One difference between mathematics and language is that mathematics is precise _________. A. language is not B. while language is not C. but language not D. while is not language Question 15: Seldom _________ far enough north to disturb South Pacific shipping lanes. A. Antarctic icebergs will move B. will Antarctic icebergs move C. will move Antarctic icebergs D. move Antarctic icebergs will Question 16: _________ the United States consists of many different immigrant groups, many sociologists believe there is a distinct national character. A. Even though B. Despite C. Whether D. In spite of Question 17: The article analyzes the impact of the tax base _______ real estate prices and sales. A. in B. on C. at D. with Question 18: She _______ to the station every day but then she suddenly decided to walk instead. A. used to B. was used to C. had used to D. didn’t used to Question 19: If I ______ following that other car too closely, I would have been able to stop in the time instead of running into it. A. wasn’t B. weren’t C. hadn’t been D. would have been Question 20: Our village had _______ money available for education that the schools had Sưu tầm và tuyển chọn : Lê Đức Thọ Tham gia nhóm : https://www.facebook.com/groups/tienganh.cohuong.thayphuc.hocmai/ để học tốt hơn TUYỂN TẬP ĐỀ THI THỬ CÁC TRƯỜNG UY TÍN NĂM HỌC 2015-206 MÔN TIẾNG ANH to close. A. so little B. such little C. so much D. such much Question 21: Fort Niagara was built by the French in 1762 on land ______ the Seneca Indians. A. they buy from B. bought from C. buying from D. was bought from Question 22: Experts ______ feel that they are related to the deep wishes and fears of the dreamer. A. study dreams Question 23: B. who dream study C. who study dreams D. whose dreams study Art critics and historians alike claim that Van Gogh’s art ______ from that of his contemporaries. A. is a considerable difference B. is considerably different C. the difference is considerable D. is considerably and differently Question 24: Most countries spend a large portion of their budgets _______ for their citizens. A. education provided B. provide education C. to educational provides D. providing education Question 25: Renoir is one of the most popular French impressionist painters. His paintings _______ masterpieces all over the world. A. have considered B. are considering C. considered D. are considered Question 26: Sheila Hammond, who was only twenty-three when she was elected as a Member of Parliament, said she owed her success all to the way she had been ________ by her mother, Margaret. A. brought up B. taken after C. looked for D. caught for Question 27: Ken and Tom are high-school students. They meet each other at a gallery but Ken is in a hurry. Ken: “I’ve got to go, Tom. So long” Tom: “So long, Ken. And _______.” A. be careful B. take care C. don’t hurry D. don’t take it seriously Question 28: We need _______ actions and interventions of the local authorities to prevent national parks from being destroyed by pollution. A. excitedly B. approximately C. threateningly D. timely Sưu tầm và tuyển chọn : Lê Đức Thọ Tham gia nhóm : https://www.facebook.com/groups/tienganh.cohuong.thayphuc.hocmai/ để học tốt hơn TUYỂN TẬP ĐỀ THI THỬ CÁC TRƯỜNG UY TÍN NĂM HỌC 2015-206 MÔN TIẾNG ANH Question 29: Mike and Lane are neighbors. They are talking about Lane’s party. Mike: “Thank you for a lovely evening” Lane: “________” A. It depends on you. B. Thank you very much indeed. C. Yeah. I’m really looking forward to it. D. You are welcome. Question 30: We all seem to have a different opinion, so let’s Joey decide, ______? A. will we B. do we C. shall we D. are we Question 31: No one can decline the _______ of the Alaskan wildness. A. breath-taking scene B. breath-taken view C. breath-to-take scene D. breath-taking view Question 32: A quick look would reveal that France has twice ____________ computers/ A. more television than B. as many television as C. as many as television D. many as television as Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 33: A. academic B. grade C. behave D. examination Question 34: A. humor C. hotel D. hurry B. honest Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 35: The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO), was established in 1946. A. set up B. found out C. run through D. put away Question 36: Paris is the ideal place to learn French; it’s a beautiful and hospitable city with Institutions for high quality linguistic teaching. A. friendly B. natural C. affectionate D. noticeable Question 37: Species that have already lost habitat because of deforestation are given higher priority in the plan because of their greater risk of extinction. A. a thing that you do often and almost without thinking B. the place where a particular type of animal or plan is normally found C. a subject that student don’t understand Sưu tầm và tuyển chọn : Lê Đức Thọ Tham gia nhóm : https://www.facebook.com/groups/tienganh.cohuong.thayphuc.hocmai/ để học tốt hơn TUYỂN TẬP ĐỀ THI THỬ CÁC TRƯỜNG UY TÍN NĂM HỌC 2015-206 MÔN TIẾNG ANH D. a theme that everyone likes to discuss Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 38: The scholarship that Wilson received to study history at Cambridge presented an unique opportunity. A. that B. history C. at Cambridge D. an Question 39: Amelia Earhart, the first woman to fly solo across the Atlantic, disappeared on June 1937 while attempting to fly around the world. A. to fly B. the Atlantic C. on D. attempting Question 40: The closer it gets to December 21, the first day of winter, the short the days become. A. gets to B. first day C. short D. become. Question 41: Alice in Wonderland, first published in 1865, has since being translated into thirty languages. A. published B. has C. being D. languages Question 42: Modern art is on display at the Guggenheim Museum, a building with an unusually design. A. Modern art B. display C. a building D. unusually Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 52. A rather surprising geographical feature of Antarctica is that a huge freshwater, one of the world’s largest and deepest, lies hidden there under four kilometers of ice. Now known as Lake Vostok, this huge body of water is located under the ice block that comprises Antarctica. The lake is able to exist in its unfrozen state beneath this block of ice because its waters are warned by geothermal heat from the earth’s core. This thick glacier above Lake Vostok actually insulates it from frigid temperatures (the lowest ever recorded on Earth) on the surface. The lake was first discovered in the 1970s while a research team was conducting an aerial survey of the area. Radio waves from the survey equipment penetrated the ice and revealed a body of water of indeterminate size. It was not until much more recently that data collected by satellite made scientists aware of the tremendous size of the Sưu tầm và tuyển chọn : Lê Đức Thọ Tham gia nhóm : https://www.facebook.com/groups/tienganh.cohuong.thayphuc.hocmai/ để học tốt hơn TUYỂN TẬP ĐỀ THI THỬ CÁC TRƯỜNG UY TÍN NĂM HỌC 2015-206 MÔN TIẾNG ANH lake; satellite-borne radar detected an extremely flat region where the ice remains level because it is floating on the water of the lake. The discovery of such a huge fresh water lake trapped under Antarctica is of interest to the scientific community because of the potential that the lake contains ancient microbes that have survived for thousands upon thousands of years, unaffected by factors such as nuclear fallout and elevated ultraviolet light that have conducting research on the lake in such a harsh climate and in the problems associated with obtaining uncontaminated sampled from the lake without actually exposing the lake to contamination. Scientists are looking for possible ways to accomplish this. Question 43: The purpose of the passage is to __________. A .explain how Lake Vostok was discovered B. provide satellite data concerning Antarctica C. discuss future plans for Lake Vostok D. present an unexpected aspect of Antarctica’s geography Question 44: The word “lies” in the first paragraph could be best be replaced by ______. A. sleeps Question 45: B. sits C. tells falsehoods D. inclines What is true of Lake Vostok? A. It is completely frozen. B. It is not a saltwater lake. C. It is beneath a thick slab of ice D. It is heated by the sun. Question 46: Which of the following is closest in meaning to “Frigid” in the first paragraph? A. extremely cold B. never changing C. quite harsh D. rarely recorded Question 47: All of the following are true about the 1970 survey of Antarctica EXCEPT that it________. A. was conducted by air B. made use of radio waves C. did not measure the exact size of the lake D. was controlled by a satellite Question 48: It can be interfered from the passage that ice would not be flat if _______. Sưu tầm và tuyển chọn : Lê Đức Thọ Tham gia nhóm : https://www.facebook.com/groups/tienganh.cohuong.thayphuc.hocmai/ để học tốt hơn TUYỂN TẬP ĐỀ THI THỬ CÁC TRƯỜNG UY TÍN NĂM HỌC 2015-206 MÔN TIẾNG ANH A. there were no lake B. the lake were not so big C. Antarctica were not so cold D. radio waves were not used Question 49: The word “microbes” in paragraph 3 could best be replaced by which of the following? A. pieces of dust B. trapped bubbles C. tiny organism D. rays of light Question 50: The passage mentions which of the following as a reason for the importance of Lake Vostok to scientists? A. It can be studied using radio waves. B. It may contain uncontaminated microbes. C. It may have elevated levels of ultraviolet light. D. It has already been contaminated. Question 51: The word “downside” in paragraph 3 is closest in meaning to_________. A. bottom level B. negative aspect C. underside D. buried section Question 52: The paragraph following the passage most probably discusses________. A. further discoveries on the surface of Antarctica B. problems with satellite-borne radar equipment C. ways to study Lake Vostok without contaminating it D. the harsh climate of Antarctica Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 53: There have been significant changes in women’s lives since the women’s liberation movement. A.unimportant B.controlled C. political D. disagreeable Question 54: In 1989, a ban was given on all international trade in ivory. A.a destruction B.an allowance C.an exploitation D. a prohibition Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your anser sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 55 to 64. Harvard University, today recognized as part of the top echelon of the world’s universities, came from very inauspicious and humble beginning. This oldest of American universities was founded in 1636, just sixteen years after the Pilgrims landed at Plymouth. Included in the puritan emigrants to the Sưu tầm và tuyển chọn : Lê Đức Thọ Tham gia nhóm : https://www.facebook.com/groups/tienganh.cohuong.thayphuc.hocmai/ để học tốt hơn TUYỂN TẬP ĐỀ THI THỬ CÁC TRƯỜNG UY TÍN NĂM HỌC 2015-206 MÔN TIẾNG ANH Massachusetts colony during this period were more than 100 graduates of England’s prestigious Oxford and Cambridge universities, and these universities graduates in the New Word were determined that their sons would have the same educational opportunities that they themselves had had, Because of this support in the colony for an institution of higher learning, the General Court of Massachusetts appropriated 400 pounds for a college in October of 1636 and early the following year decided on a parcel of land for the school; this land was in an area called Newetowne, which was later renamed Cambridge after its English cousin and is the site of t he present-day university. When a young minister named John Harvard, who came from the neighboring town of Charlestowne, died from tuberculosis in 1638, he willed half of his estate of 1,700 pounds to the fledgling college. In spite of the fact that only half of the bequest was actually paid, the General Court named the college after the minister in appreciation for what he had done. The amount of the bequest may not have been large, particularly by today’s standard, but it was more than the General Court had found it necessary to appropriate in order to open the college. Henry Dunster was appointed the first president of Harvard in 1640, and it should be noted that in addition to serving as president, he was also the entire faculty, with an entering freshmen class of four students. Although the staff did expand somewhat, for the first century of its existence the entire teaching staff consisted of the president and three or four tutors. Question 55: The main idea of this passage is that_________. A. Harvard is one of the world’s most prestigious universities. B. What is today a great university started out small C. John Harvard was key to the development of a great university D. Harvard University developed under the auspices of the General Court of Massachusetts Question 56: The passage indicates that Harvard is___________. A. One of the oldest universities in the world B. the oldest university in the world C. one of the oldest universities in America D. the oldest university in America Question 57: It can be inferred from the passage that the Puritans who traveled to the Massachusetts colony were__________. A. Rather well educated B. rather rich Sưu tầm và tuyển chọn : Lê Đức Thọ Tham gia nhóm : https://www.facebook.com/groups/tienganh.cohuong.thayphuc.hocmai/ để học tốt hơn TUYỂN TẬP ĐỀ THI THỬ CÁC TRƯỜNG UY TÍN NĂM HỌC 2015-206 MÔN TIẾNG ANH C. rather supportive of the English government D. rather undemocratic Question 58: The pronoun “they” in the second paragraph refers to_____. A. Oxford and Cambridge universities B. university graduates C. sons D. educational opportunities Question 59: The “pounds” in the second paragraph are probably_______. A. Types of books Question 60: B. college students C. units of money D. school campuses The “ English cousin” in the second paragraph refers to a_______. A. City B. relative C. person D. court Question 61: Which of the following is NOT mentioned about John Harvard? A. What he died of B. Where he came from C. D. How much he bequeathed to Harvard Where he was buried Question 62: The word “fledgling” in the third paragraph could be best replaced by which of the following? A. Newborn B. flying C. winged D. established Question 63: The passage implies that_______. A. Henry Dunster was an ineffective president B. Someone else really served as president of Harvard before Henry Dunster C. Henry Dunster spent much of his time as president managing the Harvard faculty D. The position of president of Harvard was not merely an administrative position in the early ears Question 64: The word “somewhat” in the last paragraph could best be replaced by_______. A. Back and forth B. to and pro C. side by side D. more or less Section B (2 points) Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet. Question 1: “I don’t know what you are talking about,” George said to me. George said to me that_________________________________________ Question 2: They have just sold the last ticket for the performance to a student. The last ticket_____________________________________________ Question 3: The school children sowed some seeds, but they forgot to water them so they Sưu tầm và tuyển chọn : Lê Đức Thọ Tham gia nhóm : https://www.facebook.com/groups/tienganh.cohuong.thayphuc.hocmai/ để học tốt hơn TUYỂN TẬP ĐỀ THI THỬ CÁC TRƯỜNG UY TÍN NĂM HỌC 2015-206 MÔN TIẾNG ANH didn’t grow. If the school children__________________________________________ Question 4: Collecting stamps from foreign countries is one of Jane’s interests. Jane is______________________________________________ Question 5: The Roman coins are now on display in the national Museum. A local farmer came across them in a field. The Roman coins which_______________________________________ II. In about 140 words, write a paragraph about an important choice you had to make in your life. Write your paragraph on your answer sheet. The following questions might be helpful to you: * When did you have to make this choice? * Was it a good choice? * How did you feel when you made this choice? Sưu tầm và tuyển chọn : Lê Đức Thọ Tham gia nhóm : https://www.facebook.com/groups/tienganh.cohuong.thayphuc.hocmai/ để học tốt hơn TUYỂN TẬP ĐỀ THI THỬ CÁC TRƯỜNG UY TÍN NĂM HỌC 2015-206 MÔN TIẾNG ANH ANSWER KEYS Mã đề 312 1 B 33 A 11 C 2 D 34 B 3 D 21 B 53 A 31 D 63 D 12 D 44 B 22 C 32 B 64 D 35 A 13 C 45 C 23 B 55 B 4 C 36 A 14 B 46 A 24 D 56 D 5 A 37 B 15 B 47 D 25 D 57 A 6 C 38 D 16 A 48 A 26 A 58 B 7 B 39 C 17 B 49 C 27 B 59 C 8 A 40 C 18 A 50 B 28 D 60 A 9 D 41 C 19 C 29 D 61 C 10 B 42 D 43 D 51 B 20 A 52 C 30 C 54 B 62 A Question 1: George said to me that he didn’t know what I was talking about. Question 2: The last ticket for the performance has just been sold out to a student. Question 3: If the school children had remembered (hadn’t forgotten) to water some seeds, they would have grown. Question 4: Jane is interested in collecting stamps from foreign countries. Question 5: The Roman coins which a local farmer came across in a field are now on display in the National Museum. Sưu tầm và tuyển chọn : Lê Đức Thọ Tham gia nhóm : https://www.facebook.com/groups/tienganh.cohuong.thayphuc.hocmai/ để học tốt hơn Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three SỞ GD & ĐT VĨNH PHÚC ĐỀ KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG LẦN 1 LỚP 12 TRƯỜNG THPT YÊN LẠC NĂM HỌC 2015-2016 Đề thi có 05 trang ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian giao đề Mã đề thi 130 in the position of the primary stress in each of the following questions. Câu 1: A. allegedly B. accountancy C. bewildered D. concentrate Câu 2: A. certificate B. compulsory C. undergraduate D. curriculum Câu 3: A. compliment B. counterpart C. determine D. marvelous Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Câu 4: A. comparison B. division C. conclusion D. vision Câu 5: A. solution B. pull C. look D. could Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Câu 6: In 1959 the political philosopher Hannah Arendt became the first woman_______a full professor at Princeton University. A. to appoint B. was appointed C. to be appointed D. who be appointed as Câu 7: Your car is too dirty! When did you have it___________? A. to be washed B. washed C. wash D. to wash Câu 8: In Britain, most pupils transfer from primary to________school at the age of 11. A. middle B. secondary C. upper D. elementary C. will have finished D. are finishing Câu 9: They______the job by this time tomorrow. A. will finish B. will be finishing Câu 10: Safety should take _________over all other matters in the workplace. A. precede B. precedent C. preceding D. precedence Câu 11: She said she met you once at the Parade last week. _________ since? A. Have you met her B. Had you met her C. Did you meet her D. Were you met her Câu 12: I am sorry I cannot hear what you________because everybody ______so loudly. A. were saying/ has talked B. said/ was talking C. have just said/ is talking D. are saying/ talk Câu 13: Some sociologists believe that the_________family of parents and children is rapidly becoming a thing of the past. A. closed B. joint C. nuclear D. extended Câu 14: __________with your friends and give me your answer tomorrow. A. Talk over it B. Talk it over C. Work it out D. Look into it Câu 15: We arranged to meet at the station, but she didn’t___________. A. get through B. wait on C. turn up D. walk out Câu 16: Paul is asking Joe for permission to play the guitar in the room. Choose the most suitable response to fill in the blank in the following exchange. Paul: “Is it all right if I play the guitar in here while you’re studying?” Joe: “_____________________” A. Well, actually, I’d prefer it if you didn’t B. Well, if only you didn’t. C. Oh, I wish you wouldn’t. D. Well, I’d rather not. Câu 17: The visitors were complaining______in the rain. A. for waiting B. me about waiting C. about having to wait D. that they have to wait Câu 18: Any child has the right to an education________of sex, creed, race or nationality. A. despite B. because C. regardless D. providing Câu 19: Joanne is criticizing Alex for taking a late flight. Choose the most suitable response to fill in the blank in the following exchange. Joanne: “You should have flown with the earlier flight!” Alex: “___________________” A. Oh, I’m sorry to hear that. B. It was fully booked. C. Why not? D. Yes, I should Câu 20: Family_________later took on a much greater significance in his life. A. relatives B. relationships C. relation D. relations Câu 21: Mike asked Sarah how long______English so far. A. she had been learning B. she learned C. she has been learning D. had she learned Câu 22: ______her tears, she waved goodbye to her family from the station platform. A. Filling out B. Bringing in C. Turn in over D. Fighting back Câu 23: Mark first________ his wife three years ago when they_________at university. A. met/ have studied B. met/ were studying C. has met/ studied D. met/ had been studying Câu 24: _________, these students are among the best prepared who have been through this university. A. On the whole B. At the whole C. In the general D. In generally Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Câu 25: The new laws to conserve wildlife in the area will come into force next month. A. protect B. pollute C. eliminate D. destroy Câu 26: My uncle, who is an accomplished guitarist, taught me how to play. A. ill-educated B. unskilled C. unqualified D. unimpaired Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Câu 27: Every woman who had enough criteria can join the beauty contest irrespective of their background. A. on account of B. in consideration of C. under guarantee D. regardless of Câu 28: Although we argued with him for a long time, he stood his ground. A. changed his decision B. felt sorry for us C. wanted to continue D. refused to change his decision Câu 29: I am concerned about my children. A. angry B. sad C. happy D. worried Read the following passage and mark the letter A, B , C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Ever since humans have inhabited the earth, they have made use of various forms of communication. Generally, this expression of thoughts and feelings has been in the form of oral speech. When there is a language barrier, communication is accomplished through sign language in which motions stand for letters, words, and ideas. Tourists, the deaf, and the mute have had to resort to this form of expression. Many of these symbols of whole words are very picturesque and exact and can be used internationally, spelling, however, cannot. Body language transmits ideas or thoughts by certain actions, either intentionally or unintentionally. A wink can be a way of flirting or indicating that the party is only joking. A nod signifies approval, while shaking the head indicates a negative reaction. Other forms of non-linguistic language can be found in Braille (a system of raised dots read with the fingertips), signal flags, Morse code, and smoke signals. Road maps and picture signs also guide, warn, and instruct people. While verbalization is the most common form of language, other systems and techniques also express human thoughts and feelings. Câu 30: The word "wink" in the second paragraph means most nearly the same as______________ A. close one eye briefly B. close two eyes briefly C. bob the head up and down D. shake the head from side to side Câu 31: The word "these" in the first paragraph refers to__________ A. sign language motions B. tourists C. the deaf and the mute D. thoughts and feelings Câu 32: Which of the following best summarizes this passage? A. Although other forms of communication exist, verbalization is the fastest. B. When language is a barrier, people will find other forms of communication. C. Non-linguistic language is invaluable to foreigners. D. Everybody uses only one form of communication. Câu 33: Which form other than oral speech would be the most commonly be the most commonly used among blind people? A. Signal flags B. Picture signs C. Body language D. Braille Câu 34: How many different forms of communication are mentioned here? A. 5 B. 7 C. 9 D. 11 Câu 35: Sign language is said to be very picturesque and exact and can be used internationally EXCEPT for_____________ A. spelling B. ideas C. whole words D. expressions Câu 36: People need to communicate in order to_____________. A. create language barriers B. keep from reading with their fingertips C. be picturesque and exact D. express thoughts and feelings Câu 37: What would be MOST likely to use Morse code? A. A scientist B. A spy C. An airline pilot D. A telegrapher Câu 38: All of the following statements are true EXCEPT______________ A. There are many forms of communication in existence today. B. Verbalization is the most common form of communication. C. Ideas and thoughts can be transmitted by body language. D. The deaf and mute can use an oral form of communication. Câu 39: What is the best title for the passage? A. The Many Forms of Communication B. Picturesque Symbols of Communication C. Ways of Expressing Feelings D. The Importance of Sign Language Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. Câu 40: The human brain is often comparing to a computer, but such an analogy can be misleading. A. The human B. misleading C. comparing D. but such Câu 41: The woman accused to shoplift was found not guilty and was acquitted A. accused B. to shoplift C. not guilty D. was acquitted Câu 42: While the teacher was explaining the some on the blackboard, the children threw paper aeroplanes around the classroom. A. on the B. threw C. around D. was explaining Câu 43: Most college-age students today are interested in finding universities in which can pursue both academic and athletic extracurricular activities. A. Most B. interested in C. which can D. both Câu 44: You can apply for a better job when you will have had more experience. A. will have had B. when C. apply for D. more experience Read the following passage and mark the letter A, B , C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. Speech is one of the most important (45) ______ communicating. It consists of far more than just making noises. To talk and also to (46)______ by other people, we have to speak a language, that is, we have to use combinations of (47)______ that everyone agrees to stand for a particular object or idea. Communication would be impossible if everyone made up their own language. Learning a language properly is very (48)______ . The basic (49)______ of English is not very large, and not only about 2,000 words are needed to speak it quite(50)______. But the more idea you can (51)______ the more precise you can be about their exact meaning. Words are the (52)______ thing we use in communicating what we want to say. The way we (53)______ the words is also very important. Our tone of voice can express many emotions and (54)______ whether we are pleased or angry, for instance. Câu 45: A. rules B. reason C. ways D. tests Câu 46: A. be talked B. be examined C. be understood D. be spoken Câu 47: A. sounds B. languages C. systems D. talks Câu 48: A. important B. expensive C. simple D. easy Câu 49: A. vocabulary B. word C. structure D. grammar Câu 50: A. perfect B. well C. good D. fluent Câu 51: A. grow B. need C. pass D. express Câu 52: A. most B. main C. certain D. full Câu 53: A. send B. talk C. say D. pass Câu 54: A. know B. show C. ask D. understand Read the following passage and mark the letter A, B , C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. This rapid transcontinental settlement and these new urban industrial circumstances of the last half of the 19th century were accompanied by the development of a national literature of great abundance and variety. New themes, new forms, new subjects, new regions, new authors, new audiences all emerged in the literature of this half century. As a result, at the onset of World War I, the spirit and substance of American literature had evolved remarkably, just as its center of production had shifted from Boston to New York in the late 1880s and the sources of its energy to Chicago and the Midwest. No longer was it produced, at least in its popular forms, in the main by solemn, typically moralistic men from New England and the Old South; no longer were polite, well-dressed, grammatically correct, middle-class young people the only central characters in its narratives; no longer were these narratives to be set in exotic places and remote times; no longer, indeed, were fiction, poetry, drama, and formal history the chief acceptable forms of literary expression; no longer, finally, was literature read primarily by young, middle class women. In sum, American literature in these years fulfilled in considerable measure the condition Walt Whitman called for in 1867 in describing Leaves of Grass: it treats, he said of his own major work, each state and region as peers "and expands from them, and includes the world ... connecting an American citizen with the citizens of all nations." At the same time, these years saw the emergence of what has been designated "the literature of argument," powerful works in sociology, philosophy, psychology, many of them impelled by the spirit of exposure and reform. Just as America learned to play a role in this half century as an autonomous international political, economic, and military power, so did its literature establish itself as a producer of major works. Câu 55: It can be inferred from the first paragraph that the previous passage probably discussed_____ A. the limitations of American literature to this time B. the fashions and values of 19th century America C. he importance of tradition to writers D. new developments in industrialization and population shifts Câu 56: The word “evolved” in paragraph two is closest in meaning to______________ A. diminished B. changed C. became famous D. turned back Câu 57: The word “exotic" in paragraph two is closest in meaning to_________ A. old-fashioned B. unusual C. urban D. well-known Câu 58: The phrase “these years” in the third paragraph refers to ___________. A. the present B. the 1900s C. the early 1800s D. 1850-1900 Câu 59: All of the following can be inferred from the passage about the ne J literature EXCEPT____________ A. It was not highly regarded internationally B. It broke with many literary traditions of the past C. It introduced new American themes, characters, and settings D. It spoke to the issue of reform and change Câu 60: The author uses the word “indeed” in the second paragraph for what purpose? A. To wind down his argument. B. For variety in a lengthy paragraph. C. To show a favorable attitude to these forms of literature. D. To emphasize the contrast he is making. Câu 61: It can be inferred from the passage that Walt Whitman_____________ A. was disapproving of the new literature B. disliked urban life C. was an international diplomat D. wrote Leaves of Grass Câu 62: This passage would probably be read in which of the following academic courses? A. Current events B. International affairs C. American literature D. European history Câu 63: The main idea of this passage is____________ A. that the new American literature was less provincial than the old B. that most people were wary of the new literature C. that World War I caused a dramatic change in America D. that centers of culture shifted from East to West Câu 64: The word “it” in the second paragraph refers to______________ A. the manufacturing B. American literature C. the population D. the energy WRITING Part I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Question 65: “I should say nothing about it if I were you” my brother said. My brother advised …………………………………………………………….. Question 66: The architect has drawn plans for an extension to the house. Plans ………………………………………………………………. Question 67: Everybody has agreed that changes to the scheme are necessary. Changes ……………………………………………………………….. Question 68: They are going to rebuild our kitchen next week. We ………………………………………………………………….. Question 69: The Presidential visit attracted such an enormous crowd that all traffic came to a standstill. So many people turned …………………………………………………………. Part II. In about 150 words, write a paragraph about the person in your family who you admire most. The following prompts may be helpful to you: + Who is the person you admire most in your family? + What does he/she look like? + What are his/her personalities? + Why do you admire him/her most? ----------- HẾT ---------- SỞ GD & ĐT VĨNH PHÚC ĐỀ KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG LẦN 1 LỚP 12 TRƯỜNG THPT YÊN LẠC NĂM HỌC 2015-2016 Đề thi có 05 trang ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian giao đề Mã đề thi 207 Read the following passage and mark the letter A, B , C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. This rapid transcontinental settlement and these new urban industrial circumstances of the last half of the 19th century were accompanied by the development of a national literature of great abundance and variety. New themes, new forms, new subjects, new regions, new authors, new audiences all emerged in the literature of this half century. As a result, at the onset of World War I, the spirit and substance of American literature had evolved remarkably, just as its center of production had shifted from Boston to New York in the late 1880s and the sources of its energy to Chicago and the Midwest. No longer was it produced, at least in its popular forms, in the main by solemn, typically moralistic men from New England and the Old South; no longer were polite, well-dressed, grammatically correct, middle-class young people the only central characters in its narratives; no longer were these narratives to be set in exotic places and remote times; no longer, indeed, were fiction, poetry, drama, and formal history the chief acceptable forms of literary expression; no longer, finally, was literature read primarily by young, middle class women. In sum, American literature in these years fulfilled in considerable measure the condition Walt Whitman called for in 1867 in describing Leaves of Grass: it treats, he said of his own major work, each state and region as peers "and expands from them, and includes the world ... connecting an American citizen with the citizens of all nations." At the same time, these years saw the emergence of what has been designated "the literature of argument," powerful works in sociology, philosophy, psychology, many of them impelled by the spirit of exposure and reform. Just as America learned to play a role in this half century as an autonomous international political, economic, and military power, so did its literature establish itself as a producer of major works. Câu 1: The word “evolved” in paragraph two is closest in meaning to______________ A. changed B. turned back C. diminished D. became famous Câu 2: All of the following can be inferred from the passage about the ne J literature EXCEPT____________ A. It was not highly regarded internationally B. It broke with many literary traditions of the past
- Xem thêm -