Đăng ký Đăng nhập
Trang chủ Giáo dục - Đào tạo Luyện thi - Đề thi Thi THPT Quốc Gia Bộ đề thi thử thpt quốc gia năm 2016 môn tiếng anh số 6...

Tài liệu Bộ đề thi thử thpt quốc gia năm 2016 môn tiếng anh số 6

.PDF
48
268
112

Mô tả:

VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí SỞ GD - ĐT BÌNH ĐỊNH ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC NĂM 2013 TRƯỜNG THPT LÝ TỰ TRỌNG Môn thi: TIẾNG ANH, khối A1, D1 (Lần 1) (Đề thi có 04 trang) Thời gian làm bài: 90 phút Mã đề: 123 I/. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from pronunciation in each of the following questions: 1. A. home B. honest C. honor D. hour 2. A. cook B. hook C. foot D. food 3. A. arranged B. naked C. cleaned D. repaired II/. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions: 4. A. aviation B. particular C. considerable D. environment 5. A. preferential B. international C. invaluable D. unidentified III/. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. 6. There’s no point in persuading him to do this. A. He is able to do this although he does not want to. B. It would be useful to persuade him. C. It is useless to persuade him to do this. D. I enjoy persuading him to do this. 7. He was such a bright student that he could solve all the math problems. A. He was not bright enough to solve all the math problems. B. He was so intelligent that he could solve all the math problems. C. The math problems were too difficult for him to solve. D. All the math problems were so bright that he could solve them. 8. It would be a waste of time if you ask Jack to lend money. A. It is not worth asking Jack to lend money. B. There is no point in asking Jack to lend money. C. It is no good asking Jack to lend money. D. It is not good when asking Jack to lend money. 9. he/ not/ rich/ means/ never/ turn/ anyone/ need/ help. A. He is not rich means he never turns away anyone needing help. B. He wasn’t rich by any means, but he never turned away anyone who needed help. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí C. He wasn’t rich by no means, but he never turned away anyone who needed help. D. He was not rich by means of turning off anyone who needed help. 10/. regard/ your application/ regret/ inform/ vacancy/ already/ fill. A. As regards your application, I regret to inform you that the vacancy has already been filled. B. As regards your application, I regret informing you that the vacancy has already been filled. C. As regards your application, I regret to inform you that the vacancy has already filled. D. As regards to your application, I regret to inform you that the vacancy has already been filled. 11. “Excuse me, is anybody sitting here?” –“ .” A. No, thanks B. Yes, I am so glad C. Sorry, the seat is taken D. Yes, yes. You can seat here 12. “Shall we start now?” –“ .” A. Yes, we are B. Yes, let’s C. Of course not 13. “Your desk-mate failed in the oral test” – “ D. No, no .” A. I’m sorry to hear that B. In which respect C. Oh, I know D. It’s hard for me to express myself in English 14. “Don’t forget to come to my party tomorrow.” I don’t A. 15. B. I won’t - “Must we do it now?” - “No, you A. –“ won’t B. mustn’t .” C. I can’t D. I haven’t C. can’t D. needn’t .” 16. ............. it not been for the intolerable heat in the hall, they would have stayed much longer. A. If B. But C. Should D. Had 17. The …………………… of the pagoda in the water was very clear and beautiful. A. sight B. shadow C. reflection D. mirror 18. When I came, the salesperson was ............ to the customers how to use anew kind of washing machines. A. demonstrating B. proving C. exposing D. teaching 19. Do you think Ms. Brown will …………………… for Parliament in the next election ? A. sit B. run C. walk D. stand 20. A human being is ……………… of many, often conflicting, desires. A made B. made up C. consisted D. created 21. The train accident ……………………… the other trains’ departure by a few hours. A. sent back 22. The judge A. convicted B. called off C. delayed D. retained the murderer to a lifetime imprisonment. B. sentenced C. prosecuted D. Accused VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 23. All the people involved solemnly ……………… on the Bible to keep the secret. A. promised B. cursed C. vowed D. swore 24. The lecture hall gradually emptied as the professor ............... on. A. rambled B. kept C. dragged D. passed 25. The little girl was lull of …………………… towards her wicked stepmother. A. retribution B. resentment C. reprisal D. vengeance 26. The planet Mercury ……………………… rotations during every two trips around the sun. A. there complete B. completes three C. the completion of three D. completing three of the 27. Mountaineers ………… climb Mount Everest must make reservations to do s, often up to seven years advance. A. want to B. they want to C. who want D. wanting to 28. In economics, “diminishing returns” describes .............. resource inputs and production. A. among B. when is it C. among them D. the relationship between 29. Rarely …………… remove the entire root of a dandelion because of its length and sturdiness. A. can the casual gardener C. the casual gardener will B. the casual gardener D. does the casual gardener’s 30. Professional people expect …………………… when it is necessary to cancel an appointment. A. you to call them B. that you would call them C. your calling them D. that you are calling them 31. Frost occurs in valleys and on low grounds ………………… on adjacent hills A. more frequently as B. as frequently than C. more frequently than D. much frequently than 32. In a new culture, many embarrassing situations occur ………………… a misunderstanding. A. for B. of C. because of D. because 33. ....................... unknown quantities is the task of algebra. A. To found B. Find C. The find D. Finding 34. Both liquids and gases flow freely from a container because they have ……………………. A. not definite shape B. none definite shape C. nothing definite shape D. no definite shape 35. Research in the work place reveals that people work for many reasons ……………. A. money money beside B. money besides C. beside money D. besides VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 36. The horn of the rhinoceros consists of a cone of tight bundles of keratin …………… from the epidermis. grow A. B. grows C. growing D. they grow 37. …………………… ranger in co lour from pale yellow to bright orange. Canaries which A. B. Canaries C. That canaries D. Canaries that are 38. It is believed ................ cause insomnia. too much caffeine which A. B. that too much caffeine C. it is too much caffeine D. too much caffeine that 39. Alex did not do very well in the class because …………………… he studied not good A. B. he failed to study properly C. he was a badly student D. he was not good to study 40. The harder you try, ……………………………. the most you achieve A. C. the more you achieve B. you achieve the more D. the better achieve you have 41. Conservation efforts have slowed ……………… But not stopping the loss of biodiversity B. But not stopped the loss of biodiversity A. C. But doesn’t stop the loss of biodiversity D. Although it doesn’t stop the loss of biodiversity 42. It was in the United Kingdom and then France………….. A. Where the writer works for the rest of his life B. When the writer worked for the rest of his life C. That the writer worked for the rest of his life D. Did the writer work for the rest of his life 43. We can enjoy many forms of art and entertainment……………. by ourselves A. B. on ourselves C. for ourselves D. with ourselves 44. Along the river bank ……………… A. do grow a lot of wild flowers and grass C. a lot of wild flowers and grass do grow B. a lot of wild flowers and grass grow D. grow a lot of wild flowers and grass 45. Without plants, there …………… A. is no life on Earth C. could be no life on earth B. are no life on Earth D. has no life on Earth IV/. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. 46. The number of time he spends gardening is increasing everyday. A B C D VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 47. It would be both noticed and appreciating if you could finish the work before you leave. A C B D 48. The suits were hanged in the close when they were returned from the cleaners. A B C B C D 49. A vast quantity of radioactive material is made when a hydrogen bomb explode. A D 50. Commercial letters of credit are often used to financing export trade, but they have other uses. A B C D V/. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks. The volume of traffic in many cities in the world today continues to expand. This …(51)… many problems, including serious air pollution, lengthy delays, and the greater risk …(52)… accidents. Clearly, something must be done, but it is often difficult to persuade people to change their habits and leave their cars at home. One possible …(53)… is to make it more expensive for people to use their cars by increasing charges for parking and bringing in tougher fines for anyone who …(54)… the law. In addition, drivers could be required to pay for using particular routes at different times of the day. This system, …(55)… as “road pricing”, is already being introduced in a number of cities, using a special electronic card …(56)… to windscreen of the car. Another ways of …(57)… with the problem is to provide cheap parking on the outskirts of the city, and strictly control the number of vehicles allowed into the centre. Drivers and their passengers then use a special bus service for the …(58)… stage of their journey. Of course, the most important …(59)… is to provide good public transport. However, to get people to give up the comfort of their cars, public transport must be felt to be reliable, convenient and comfortable, with fares …(60)… at an acceptable level. 51. A. causes B. results C. leads D. invents 52. A. of B. for C . about D. by 53. A. manner B. approach C. custom D. style 54. A. crosses B. refuses C. breaks D. cracks 55. A. named B. seen C. called D. known 56. A. fixed B. joined C. built D. placed 57. A. doing B. handling C. dealing D. solving 58. A. late B. end C. complete D. final 59. A. thought B. thing C. work D. event VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 60. A. taken B. kept C. given D. stood VI/. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions Since the world became industrialized, the number of animal species that have either become extinct or have neared extinction has increased. Bengal tigers, for instance, which once roamed the jungles in vast numbers, now number only about 2,300. By the year 2025, it is estimated that they will become extinct. What is alarming about the case of the Bengal tiger is that this extinction will have been caused almost entirely by poachers who, according to some sources, are not always interested in material gain but in personal gratification. This is an example of the callousness that is contribution to the problem of extinction. Animals such as the Bengal tiger, as well as other endangered species, are valuable parts of the world's ecosystem. International laws protecting these animals must be enacted to ensure their survival - and the survival of our planet. Countries around the world have begun to deal with the problem in various ways. Some countries in an effort to circumvent the problem, have allocated large amounts of land to animal reserves. They then charge admission prices to help defray the costs of maintaining the parks, and they often must also depend on world organizations for support. This money enables them to invest in equipment and patrols to protect the animals. Another response to the increase in animal extinction is an international boycott products made from endangered species. This has had some effect, but by itself it will not prevent animals from being hunted and killed. 61. What is the main topic of the passage? A. The Bengal tiger B. International boycotts C. Endangered species D. Problems with industrialization 62. Which of the following is closest m meaning to the word “alarming”? A. Dangerous B. Serious C. Grouping D. Distressing 63. The word “poachers” could be best replaced by which of the following? A. Illegal hunters B. Enterprising researchers C. Concerned scientists D. Trained hunters 64. The word “callousness” could best be replaced by which of the following? A. Indirectness B. Independence C. Incompetence D. Insensitivity 65. The previous passage is divided into two paragraphs in order to contrast: A. A problem and a solution C. A comparison and a contrast B. A statement and an illustration D. Specific and general information 66. What does the word “this” refer to in the passage? VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí Bengal tigers A. B. Interest in material gain C. Killing animals for personal satisfaction D. The decrease in the Bengal tiger population 67. Which of the following could best replace the word “allocated”? Taken off A. B. Combined C. Organized D. Set aside 68. The word “defray” is closest meaning to which of the following? Lower A. B. Raise C. Make a payment on D. Make an investment toward 69. What does the term “international boycott” in line 16 refers to? Buying and selling of animal products overseas B. A refusal to buy animal products A. worldwide C. A global increase in animal survival D. Defraying the cost of maintaining national parks 70. Which of the following best describes the author's attitude? A. Forgiving B. Surprised C. Vindictive D. Concerned VII/. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions While most desert animals will drink water if confronted with it, for many of them the opportunity never comes. Yet all living things have water, or they will expire. The herbivores find it in desert plants. The carnivores slave their thirst with the flesh and blood of living prey. One of the most remarkable adjustments, however, has been made by the tiny kangaroo rat, who not only lives without drinking but subsists on a diet of dry seeds containing about 5% free water. Like other animals, he has the ability to manufacture water in his body by a metabolic conversion of carbohydrates. But he is notable for the parsimony with which he conserves his small supply by every possible means, expending only minuscule amounts in his excreta and through evaporation from his respiratory tract. Investigation into how the kangaroo rat can live without drinking water has involved various experiments with these small animals. Could kangaroo rats somehow store water in their bodies and slowly utilize these resources in the long periods when no free water is available from dew or rain? The simplest way to settle this question was to determine the total water content in the animals to see if it decreases as they are kept for long periods on a dry diet. If they slowly use up their water, the body should become increasingly dehydrated, and if they begin with a store of water, this should be evident from an initial high water content. Result of such experiments with kangaroo rats on dry diets for more than 7 weeks showed that the rats maintained their bodyweight. There was no trend toward a decrease in water content during the long period of water deprivation. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí When the kangaroo rats were given free access to water, they did not drink water. They did nibble on small pieces of watermelon, but this did not change appreciably the water content in their bodies, which remained at 66.3% to 67.2% during this period. This is very close to the water content of dry-fed animals ( 66.5% ), and the availability of free water, therefore, did not lead to any “storage” that could be meaningful as a water reserve. This makes it reasonable to conclude that physiological storage of water is not a factor in the kangaroo rat’s ability to live on dry food. 71. What is the topic of this passage? A. Kangaroo rats B. Water in the desert C. Desert life D. Physiological experiments 72. The word “expire” in the first paragraph is closest in meaning to A. Become ill B. Die . C. Shrink D. Dehydrate 73. Which of the following is NOT a source of water for the desert animals? A. Desert plants. B. Metabolic conversion of carbohydrates in the body. C. The blood of other animals. D. Streams. 74. The word “it” in the first paragraph refers to A. a living thing B. the desert C. the opportunity D. water 75. The author states that the kangaroo rat is known for all of the following EXPECT A. The economy with which it uses available water B. Living without drinking water C. Breathing slowly and infrequently D. Manufacturing water internally 76. The word “parsimony” in the first paragraph is closest in meaning to A. . Intelligence B. Desire . C. Frugality D. Skill 77. It is implied by the author that desert animals can exist with little or no water because of A. Less need for water than other animals B. Many opportunities for them to find water C. Their ability to eat plants D. Their ability to adjust to the desert environment 78. The word “deprivation” in the second paragraph is closest in meaning to A. Preservation B. Renewal C. Examination . . D. Withholding 79. According to the passage, the results of the experiments with kangaroo rats showed that . A. Kangaroo rats store water for use during dry periods B. Kangaroo rats took advantage of free access to water C. There was no significant change in body weight due to lack of water accessibility to VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí water D. A dry diet seems detrimental to the kangaroo rat’s healthy 80. The word “access” in the second paragraph is closest in meaning to A. Right B. Method C. Opportunity Entrance THE END . D. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí ANSWER KEYS MÃ ĐỀ 123 1 A 21 C 41 B 61 B 2 D 22 B 42 C 62 A 3 B 23 D 43 A 63 D 4 A 24 A 44 D 64 C 5 C 25 B 45 C 65 A 6 C 26 B 46 A 66 C 7 B 27 D 47 B 67 D 8 A 28 D 48 B 68 B 9 B 29 A 49 D 69 B 10 A 30 A 50 B 70 C 11 C 31 C 51 A 71 A 12 B 32 C 52 A 72 B 13 A 33 D 53 B 73 D 14 B 34 D 54 C 74 D 15 D 35 D 55 D 75 C 16 D 36 C 56 A 76 C 17 C 37 C 57 C 77 D 18 A 38 B 58 D 78 D 19 B 39 B 59 B 79 C 20 B 40 C 60 B 80 C VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí SỞ GD & ĐT BÌNH ĐỊNH ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC NĂM 2014 TRƯỜNG THPT LÝ TỰ TRỌNG Môn thi: TIẾNG ANH, khối A1, D1 (Lần 1) --------------------- Thời gian làm bài: 90 phút Mã đề: 123 (Đề thi có 04 trang) I/. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress. 1. A. hydrogen B. impudence C. forefather D. employment 2. A. deafness B. conflict C. absorb D. exhaust 3. A. associate B. dioxide C. dedicate D. cosmetic 4. A. resource B. sensible C. treatment D. vapour 5. A. perversity B. supervisor C. miraculous D. conventional II/. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. 6. Ken asked Barbara ………………… she would like to go to the cinema. A. unless B. in case C. regarding D. whether 7. The boy …………………… is my cousin. Atalks to the lady over there B. is talking to the lady over there C. was talking to the lady over there D. talking to the lady over there 8. Dogs are good traveling companions. They will go ………………… you take them. A. whichever B. wherever C. whatever D. however 9. He talked as if he …………………… where she was. A. knew B. had known C. would know D. were knowing 10. My brother asked me …………………… of the football match. A. what do you think B. what I think C. what did you think D. what I thought 11. My brother often says that he won't get married until she ……………… 30 year old. A. is B. will be C. w ill have been D. has been 12. It is raining outside, and David brought his umbrella with him …………… he wouldn't get wet. A. so as to B. in order C so that D. in order to 13. …………………… the old man spoke very slowly and clearly, I couldn't understand him at all. A. If B. Because C. Since D. Although 14. The manager did not offer her the job because of her untidy …………………… A. sight B. view C. presence D. appearance 15. Dr. Fields is a person …………………… I don't have much confidence. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí A. whom B. in whom C. in that D. that 16. The old manager has just retired, so Tom takes ………………… his position. A. in B. on C. up D. out 17. I’ll introduce to you the man ……………… support is necessary for your project. A. who B. whom C. that D. whose 18. His grandfather died ……………………… the age of 90. A. in B. of C. on D. at 19. All the guests got dressed in ………………… costume. A. nation B. national C. nationally D. nationalize 20. Don't make noise. My mother ………………… with her friends. A. is talking B. was talking C. talks D. talked 21. They ……………… all day swimming and sunbathing at the beach. A. passed B. used C. spent D. occupied 22. Let your name ………………… in the sheet of paper. A. to be written B. be written C. write D. being written 23. He arrived at the hotel with only …………………… luggage. A. a little B. a few C. few D. little 24. …………… quarreled with her boy friend yesterday, she doesn't want to answer his phone call. A. Having B. Because having C. Because hadn't D. Having not 25. We didn't ……………… to the station in time to catch the last train. A. reach B. get C. arrive 26. “How’s Joe after the accident?” A. Thanks D. come –“ B. He seems to be OK .” C. Not at all D. You’re very nice 27. “The ceiling in this room doesn’t look very safe, does it?” A. Yes, it is B. do they ?” C. isn’t it D. will us 29. “Does your sister intend to study German?” A. Sure .” B. No, it isn’t C. No, it is going to fall down D. Yes, it doesn’t fall down 28. “It’s a fine day. Let’s go fishing, A. shall we –“ B. That’s a good idea C. Yes, she intends to 30. “What do you think of the book?” – “ A. That’s right –“ B. No, it not .” D. She will .” C. It’s right D. Oh, excellent 31. My supervisor is angry with me. I didn’t do all the work that I last week. A. must have done B. can have done C. may have done D. should have done 32. ________you, I’d think twice about that decision. I could be a bad move. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí A. Were I B. Should I be C. If I am 33. - Do you like pop music or jazz? A. any B. both D. If I had been - I don’t like C. either of them. I prefer classical music. D. neither 34. By 1820, there were over sixty steamboats on the Mississippi river, were quite luxurious. A. which many 35. _ B. many of them C. many of which D. many that saying was so important that I asked everyone to stop talking and listen. A. What the woman was B. That the woman was C. The woman was D. What was the woman III/. Mark the letter A, B, C, or D to show the underlined part that needs correction. 36. Woman were denied the right to own property and participate in public life. A B C D 37. Thank to the help from UNICEF, many families in remote villages are able to live in sanitary conditions. A B C D 38. Books with good stories are often described like food for thought. A B C 39. Bill is often late for class, which makes his teachers angrily. A B C D D 40. In the end of the party, Mary found herself washing the dishes alone again, as usual. AB C D IV/. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks. BIRD FLU There has been a(n) …(41)… of avian influenza, better known as bird flu in Asia recently. The first …(42)… died two weeks ago in Vietnam and there have been cases reported since in Thailand, and there are some suspected cases in Cambodia …(43)…. Wild birds are affected by a large number of flu viruses, just as humans and other animals …(44)…, but they are normally exclusive to birds. If the viruses manage to mutate, they can jump the species barrier and infect human beings. The first case …(45)… someone died was in Hong Kong in 1997. There are several different forms of bird flu, raging from mild to very …(46)… infections, which spread rapidly and kill many of the birds they infect. It is spread by …(47)… birds-ducks, in particular – which carry the virus, but aren’t killed by it. They can spread the virus to farm birds through …(48)… contact or by contaminating water supplies. World Health Organization officials have attributed the spread of bird flu to human contact with the droppings of infected birds and …(49)… sanitation. There was no evidence at first that the virus spread from person to person, though there has been a …(50)… of this happening being investigated by scientists. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 41/. A. break-up B. outburst C. outbreak D. breakout 42/. A. victims B. casualties C. sufferers D. infector 43/. A. also B. too C. either D. as well 44/. A. do B. are C. will D. does 45/. A. where B. when C. which D. in which 46/. A. strict B. severe C. serious D. heavy 47/. A. natural B. wild C. untamed D. untrained 48/. A. direct B. straight C. immediate D. square 49/. A. awful B. bad C. terrible D. poor 50/. A. circumstance B. situation C. case D. form V/. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer ACID DUST Calcite-containing dust particles blow into the air and combine with nitric acid in polluted air from factories to form an entirely new particle-calcium nitrate. These nitrates have optical and chemical properties that are completely different from those of the originally dry dust particles. Due to this, climate models need to be updated to reflect this chemistry. Calcite dust is common in arid areas such as Israel, where this past winter scientists collected particles for analysis. Working from a mountaintop, the team collected dust that had blown in from the northern shores of Egypt, Sinai, and southern Israel. The particles had combined with air containing pollutants that came from Cairo. They analyzed nearly 2,000 individual particles and observed the physical and chemical changes at the W.R Wiley Environmental Molecular Sciences Laboratory. An important change in the properties of the newly formed nitrate particles is that they absorb water and retain moisture. These particles can scatter and absorb sunlight-presenting climate modelers, who need to know where the energy is going, a new wild card to deal with. Other studies of dust samples from the Sahara and the Saudi Arabian coast and loess from China show that the higher the calcium in the mineral, the more reactive they are with nitric acid. In fact, once the particle is changed, it stays that way. 51. What is the main idea of the passage? A. There is a new particle called calcium nitrate B. Factories are polluting the environment. C. Climate models have to be updated because of the new particle calcium nitrate. D. Calcium nitrate has chemical properties different from other dust particles. 52. Why do climate models need to be updated to reflect the chemistry of calcium nitrate? A. The new particles can absorb water and retain moisture. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí B. The new particles can scatter and absorb sunlight. C. to stop acid dust D. The new particles can absorb water, retain moisture , scatter and absorb sunlight. 53. Do the particles react with nitric acid? A. No, but they continue to absorb the sun’s energy. B. No, and the particles do not change. C. Yes, but the changes are temporary. D. Yes, and the changes are permanent. 54. Which of the following may be a result of these particles? A. The chance of an ice age is increased. B. We may see more rainbows. C. The greenhouses effects are increased. D. We may see an increase in carbon dioxide 55. Why does the passage begin with a description of the properties of calcium nitrate? A. to give background information so the reader can understand the topic better B. Because calcium nitrate is the main idea. C. to show how elements combine to create calcium nitrate D. to prove the existence of calcium nitrate 56. The word “those” in paragraph 1 refers to: A. nitrates B. properties C. particles D. models 57. In the scientists’ research, where did the pollutants come from originally? A. arid areas B. the Saudi Coast C. Cairo D. the Sahara desert 58. It can be inferred that “retain” in the paragraph 3 is closet in meaning to: A. hold B. lose C. increase D. need 59. What is the purpose of the passage? A. to convince the reader that calcium nitrate is bad B. to inform the reader of a new problem in climate modeling C. to show how calcium nitrate was created D. to show where calcium nitrate was first discovered 60. In the third paragraph, what does the term “wild card” mean? A. an unknown card in the card game B. an unknown item in the scientists’ calculation C. a large amount of acid dust D. none of the above VI/. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer. Aging is the process of growing old. It occurs eventually in every living thing provided, of course, that an illness or accident does not kill it prematurely. The most familiar outward signs of aging may be seen in old people, such as the graying of the hair and the wrinkling of the skin. Signs of aging in a pet dog or cat include loss of playfulness and energy, a decline in hearing and VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí eyesight, or even a slight graying of the coat. Plants age too, but the signs are much harder to detect. Most body parts grow bigger and stronger, and function more efficiently during childhood. They reach their peak at the time of maturity, or early adulthood. After that, they begin to decline. Bones, for example, gradually become lighter and more brittle. In the aged, the joints between the bones also become rigid and more inflexible. This can make moving very painful. All the major organs of the body show signs of aging. The brain, for example, works less efficiently, and even gets smaller in size. Thinking processes of all sorts are slowed down. Old people often have trouble in remembering recent events. One of the most serious changes of old age occurs in the arteries, the blood vessels that lead from the heart. They become thickened and constricted, allowing less blood to flow to the rest of body. This condition accounts, directly or indirectly, for many of the diseases of the aged. It may, for example, result in heart attack. Aging is not a uniform process. Different parts of the body wear out at different rates. There are great differences among people in their rate of aging. Even the cells of the body differ in the way they age. The majority of cells are capable of reproducing themselves many times during the course of a lifetime. Nerve cells and muscle fibers can never be replaced once they wear out. Gerontologists - scientists who study the process of aging-believe this wearing out of the body is controlled by a built-in biological time-clock. They are trying to discover how this clock works so that they can slow down the process. This could give man a longer life and a great number of productive years. 61. What is the main idea of the first paragraph? A. Signs of aging are easier to detect in animals than in plants. B. Aging occurs in every living thing after it has reached maturity. C. Not all signs of aging are visible. D. The outward signs of aging may be seen in old people. 62. What does the word “it” in line 2 refer to? A. aging B. a living thing C. an illness D. an accident 63. All of the followings may be the outward signs of aging EXCEPT....... A. the graying of the hair B. the wrinkling of the skin C. the decline in hearing and eyesight D. the loss of appetite 64. When does the human body begin to lose vigor and the ability to function efficiently? A. Soon after reaching adulthood B. During childhood C. Early adulthood D. Past middle age 65. What happens to memorization when the brain begins to age? VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí A. It works less. B. It becomes forgetful. C. It declines. D. It slows down. 66. What does “aging is not a uniform process” mean? A. Not all living things age. B. Not all people age at the same age C. Not all people have signs of aging D. Aging doesn't occur in all people 67. The word “brittle” as used in the second paragraph means....... A. soft and easily bent B. hard and endurable C. hard but easily broken D. rigid and inflexible 68. According to the passage, what condition is responsible for many of the diseases of the old? A. the arteries have become thickened and constricted. B. the blood vessels lead from the heart. C. the brain gets smaller in size. D. bones become lighter and brittle 69. What is the main idea of the last paragraph? A. Gerontologists have controlled the process of aging. B. Gerontologists are working hard to help people live longer and more healthily. C. Gerontologists are trying to give people an eternal life. D. Gerontologists are now able to slow down the process of aging. 70. According to the passage, which of the following is NOT true? A. All living things grow old. B. Aging is unavoidable in any living things. C. Plants show less signs of aging than any other living things. D. Most body parts wear out during the course of a lifetime. VII/. Choose the correct sentence among A, B, C, or D which has the same meaning as the given one. 71. I’d prefer you not to drink tea at night. A. Tea is not good for your health, especially at night. B. You can drink tea whenever you like but not at night. C. I’d sooner you hadn’t drunk tea last night. D. I’d rather you didn’t drink tea at night. 72. I used to live in London. A. I lived in London once, but I don’t any more. B. I was used to living in London a long time ago. C. It’s a long time since I left London. D. No more do I want to live in London. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 73. Although his leg hurt, Amada finished the race. A. In spited of a pain in his leg, Amada finished the race. B. Amada may have hurt his leg, but he finished the race. C. The more his leg hurt, the more Amada tried to finish the race. D. Despite having finished the race, Amada’s leg hurt. 74. My brother quickly adapted to his new job at the bank. A. My brother was used to adapting to new jobs at the bank quickly. B. My brother’s new job at the bank was easy for him to adapt to. C. My brother quickly got used to his new job at the bank. D. My brother’s new job at the bank could be adapted to immediately 75. I hate the way you treat my mother. A. I wish you wouldn’t treat my mother as you did to anyone else. B. I wish you wouldn’t treat my mother like that. C. I wish you wouldn’t treat anyone as you did to my mother. D. I wish you hadn’t treated my mother like that. 76. It was to be another twenty-five years before Michael returned to his home town. A. It is twenty-five years since Michael returned to his home town. B. Michael returned to his home town nearly twenty-five years ago. C. People in Michael’s home town have been waiting for him to return for twenty-five years. D. Not until twenty-five years later did Michael return to his home town. 77. There is no point in your phoning Caroline-she’s away. A. It would be a waste of time phoning Caroline-she’s away. B. You will waste your time if you insist on phoning Caroline- she’s away. C. Don’t spend your valuable time phoning Caroline- she’s away. D. Caroline is very difficult to phone- she’s always away. 78. He seems not to care about anything. A. He acts as if nothing could be a matter with him. B. He acts as if nothing matters to him. C. Nothing is of any importance to him. D. He pretends to care about nothing. 79. The barber has cut my hair. A. My hair has already been cut now. B. I’ve got to have the barber cut my hair. C. My hair has become shorter and shorter. D. I’ve had my hair cut. 80. It was too cold for anyone to work. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí A. It was very cold and no one wanted to cook. B. The weather was too cold for workers. C. It was such a cold weather that no one could go to work. D. No one could work because it was too cold. THE END VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí ANSWER KEYS Mã đề: 123 1. D 21. C 41. C 61. B 2. A 22. B 42. A 62. B 3. C 23. A 43. D 63. D 4. A 24. A 44. B 64. A 5. B 25. B 45. A 65. C 6. D 26. B 46. C 66. B 7. D 27. C 47. B 67. C 8. B 28. A 48. A 68. A 9. B 29. C 49. D 69. B 10. D 30. D 50. C 70. C 11. A 31. D 51. C 71. D 12. C 32. A 52. D 72. A 13. D 33. C 53. D 73. A 14. D 34. C 54. D 74. C 15. B 35. A 55. A 75. B 16. C 36. A 56. B 76. D 17. D 37. A 57. C 77. A 18. D 38. D 58. A 78. B 19. B 39. D 59. B 79. D 20. A 40. A 60. B 80. D
- Xem thêm -

Tài liệu liên quan